Аквариум. Борис Гребенщиков, концертный тур по Украине
РУС

Аквариум. Борис Гребенщиков

«Акваріум» та Борис Гребенщиков

«Акваріум» - беззаперечна легенда радянської рок-сцени; гурт, який на чолі зі своїм незмінним фронтменом Борисом Гребенщиковим вже не один десяток років поспіль надихає, поширює глибоку філософію та щоразу дивує високими стандартами та якістю свого музичного продукту!

Музичний жанр колективу:

рок, фолк-рок, блюз-рок, альтернативний рок, психоделічний рок.

Склад гурту на сьогодні:

  • Борис Гребенщиков (БГ) — вокал, гітара, губна гармоніка (1972—дотепер);
  • Олександр Тітов — бас-гітара (1983—1989, 1992—1996, 2008—дотепер);
  • Олексій Зубарєв — гітара, мандоліна (1992—1997, 2013—дотепер);
  • Андрій Суротдінов — скрипка, клавишні, перкусія (1995—дотепер);
  • Брайан Фіннеган — тін-вістл, флейта (2008—дотепер);
  • Ліам Бредлі — ударні, бонги (2011—дотепер);
  • Гліб Гребенщиков (Dr. Grasshoper) — перкусія (з 2014);
  • Костянтин Туманов  — клавішні, синтезатор і семпли (з 2018).

Дискографія:

  • 1981 — Синий альбом
  • 1981 — Треугольник
  • 1981 — Электричество. История Аквариума — Том 2
  • 1982 — Акустика. История Аквариума — Том 1
  • 1982 — Табу
  • 1983 — Радио Африка
  • 1984 — Ихтиология
  • 1984 — День Серебра
  • 1985 — Дети Декабря
  • 1986 — Десять стрел
  • 1987 — Равноденствие
  • 1987 (2011) — Наша жизнь с точки зрения деревьев
  • 1989 (2007) — Феодализм
  • 1993 — Любимые песни Рамзеса IV
  • 1994 — Пески Петербурга
  • 1994 — Кострома mon amour
  • 1995 — Навигатор
  • 1996 — Снежный лев
  • 1997 — Гиперборея
  • 1999 — Ψ
  • 2002 — Сестра Хаос
  • 2003 — Песни рыбака
  • 2005 — ZOOM ZOOM ZOOM
  • 2006 — Беспечный русский бродяга
  • 2008 — Лошадь белая
  • 2009 — Пушкинская, 10
  • 2011 — Архангельск
  • 2013 — Аквариум плюс
  • 2014 — Соль